Glasögonabonnemang

Det har blivit väldigt populärt att hyra saker som man tidigare brukade köpa. Senaste trenden är att abonnera på glasögon! Vad tycker ni om det?

Det är Synsam som erbjuder tjänsten och som jag förstått så betalar man en fast månadskostnad för tre par glasögon och efter ett år kan man byta ut ett av paren om man önskar. I abonnemanget inår också fritt byte av glas om synen ändras. Priset är från 199 kr per månad och bindningstiden är ett år.

Jag har inte specialstuderat erbjudandet utan bara skummat igenom det lite snabbt eftersom jag blev nyfiken. Så om du tycker det låter intressant så är det bäst du läser på själv innan du signar upp dig på något.

Spontant känns 199 kr per månad för tre glasögon ganska billigt, detta förutsatt att man faktiskt vill ha och använda tre par glasögon. Ett par kan ju kosta alltifrån några tusen och uppåt beroende på vad man väljer för båge och vilket synfel man har. Men jag antar att 199 kr är frånpris och då kommer ju saken i ett helt annat ljus. Men som sagt, jag har ingen riktig koll på detta utan snubblade bara över erbjudandet av en slump.

Att hyra sina glasögon verkar alltså vara den senaste trenden bland saker man numer kan hyra. Sen tidigare kan man ju till exempel hyra exklusiva handväskor och det blir allt vanligare att privatleasa sin bil. Undrar vad nästa hyresbransch blir? 🙂 Man kanske skulle försöka komma på någon bra idé!

Det är intressant att se hur marknaden utvecklar och anpassar sig och försöker hitta nya vägar. Att låta kunderna hyra produkterna kan vara ett genidrag då kunderna inte behöver lägga ut stora summor på ett enda köp vilket i vissa fall kan verka avskräckande. Kunderna behöver inte heller fundera på om de ska ta kredit eller lån, vilket också kan avskräcka från köp. Men det gäller nog som konsument att räkna på om man tjänar på att hyra bilen/väskan/glasögonen jämfört med att köpa.

Jag antar att man hämtar lite inspiration från mobilbranschen där de länge erbjudit abonnemang med telefon till en fast månadskostnad.

En annan variant på abonnemang är ju matkassarna som verkar ha slagit igenom stort. De hyr man ju såklart inte med tanke på att man äter upp maten, men man hyr ju tjänsten att få maten inköpt och levererad. Jag har för mig att man kunde få nylonstrympbyxor hem i brevlådan på regelbunden basis också via någon typ av abonnemangstjänst.

Men vi får som sagt se vad som kommer härnäst!